Lgs Tavsiyeleri

inghoca 'dan  Lgs Tavsiyeleri 

Katsayı 

         Merhabalar. Lgs ingilizce önemsiz bir ders gibi görülebilir fakat üst sıralarda öğrenci puanlarını farklılaştıran en önemli derstir. Nasıl mı ?
        Türkçe dersinde net dağılımı birbirine yakındır.. İyi bir liseye gitme adayı öğrencilerde Net ortalamaları 14-17 arasında yığılabilir. İngilizce dersi ise çok önemli derecede altyapı ve kelime bilgisi gerektirdiğinden ingilizce sorularının netleri  çok da  yığılma yapmıyor. Diğer dersleri iyi olan  iyi bir öğrencinin ingilizce  netleri düşük olabiliyor . Bu durumda ingilizcenin katsayısı düşük o yüzden fazla çalışmama gerek yok diyen bir öğrenci en büyük hatayı yapmıştır. asıl  düşüncesi şöyle olmaylıydı : Ne kadar zorlasam da  arayı açamayacağım dersler var. Buna rağmen İngilizcede 2-3 net yapan öğrencilere  9 net yaparak bayağı  fark atabilirim.


2019 lgs analizi Türkiye geneli 

lgs net ortalama ile ilgili görsel sonucu"



görüldüğü gibi  din kültürü sosyal bilgiler ve ingilizcenin katsayısı  aynı fakat ingilizcenin standart sapması  daha  yüksektir çünkü net dağılımı ortalamadan uzaktır.


2020 lgs analizi  Türkiye  geneli 

lgs2020


2020 yılında matematikten sonra  en düşük ortalamaya sahip ders  ingilizcedir. 



İngilice Lgs  hazırlık yaparken nelere dikkat etmeliyiz? 


           İngilizce 8. sınıf    gramerden uzak ve daha çok expressions- idioms'larla  dolu bir seviyedir. Gramer bilgisi cümleyi anlama konusunda yardımcı olacaktır fakat  sorunun doğru cevabını bulma konusunda gramer bilgisinden çok   KELİME bilgisi gerekmektedir.
          Şıklarda     *  3 adet olumlu 1 adet olumsuz ifade
                            *  3 adet  kabul etme ifadesi 1 adet reddetme ifadesi 
                            *  3 adet alakalı   1 adet alakasız 
ifadeler olabilmektedir. 


Benzer anlamlı  kelimeler- Zıt anlamlı kelimeler


Soru kökünde veya paragrafta verilen ifadenin bir benzeri  şıklarda verilmektedir. O  yüzden ünitede geçen  eş anlamlı- zıt anlamlı kelimeleri bilmemiz gerekiyor . Aynı anlama gelen ifadeleri bilmek soruyu çözmemize yardımcı olmaktadır.

     

.

i







nghoca.blogspot.com  inghoca

Soru kökleri 


             Lgs ingilizce sorularının soru kökündeki kelimeler ve gramer konuları ( relative clauses) 8. sınıf müfredatında olmayabiliyor. Bu konuda yapılacak çalışma soru köklerinde yazılanları es geçmemek ve ezberlemek, not almaktır. Sürekli farklı soru tipleriyle karşı karşıya kalmak bu konuda öğrencilerin işlerini kolaylaştıracaktır. 


Ortak kelimeler 

          İngilizcede ülke genelinde  2 adet kitap dağıtılmıştır  ( Mastermind-Meb   , Upswing -Tutku yayınları). 
Lgs sınavında Her iki kitapta da bulunan kelimelerden oluşan sorular  sorulacaktır. Bu yüzden ortak kelimeler sekmesinden  kelimelere çalışmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.           

inghoca  ing hoca

Özetle


kelime  bilgisi , kelime ezberleme teknikleri , 
expressions (ifadeler)
aynı anlama  gelen kelimeler veya ifadeler
zıt anlama gelen kelimeler veya ifadeler
soru kökleri
ortak kelimeler 







Yorumlar

Yorum Gönder

Popular Posts

6. sınıf 3. ünite Downtown kelime listesi kelime quizi ve tarsia

soru kökleri full..

7. sınıf 8. ünite public buildings kelime listesi